Tutor nutricional

Tutor nutricional

jordi gonzález Es va detectar que un ampli conjunt poblacional amb necessitats nutricionals alterades requeria d'un suport, seguiment i control específics per prevenir i evitar riscos de malnutrició destacables o bé un estat nutricional alterat. Per tal de donar resposta a aquestes necessitats, des del Clúster de Salut Mental de Sant Boi de Llobregat es va desenvolupar el següent projecte: un dispositiu electrònic (PC portàtil- tablet PC) amb un software integrat, que la persona té al seu domicili, i que permet ser individualitzat pels equips de salut en funció de les necessitats de cadascú.

Aquest dispositiu serveix com a suport i guia nutricional oferint una dieta adaptada i un ventall de menús preestablerts. L'aparell està interconnectat amb els equips de salut per fer el seguiment i control nutricional i d'altres paràmetres de salut associats (T.A., diabetes, etc.). Així mateix, està connectat amb una empresa de distribució d'aliments (supermercat) per tal generar les comandes de forma automàtica, en funció dels menús escollits per l'usuari, i facilitar els aspectes de preparació i logística.

Els objectius del projecte són de tres tipus: de SALUT – Millorar l'estat i hàbits nutricionals, la qualitat de vida i l'optimització de recursos (potenciant les TIC); de CREACIÓ DE NEGOCI – Innovar en serveis i productes del sector sanitari, i de FOMENT DE VALORS CORPORATIUS – Potenciar que les empreses orientin els seus productes i serveis per cobrir necessitats poblacionals i millorar la seva qualitat de vida.

La metodologia que es va seguir va consistir en determinar una població diana amb uns criteris d'inclusió nutricionals i de salut. Llavors es va facilitar a aquestes persones el dispositiu electrònic amb el Tutor Nutricional i, finalment, es van comparar i avaluar els resultats de les escales nutricionals i d'altres variables de salut abans i després de fer servir aquest aplicatiu.

Els resultats obtinguts han estat els esperats i es poden dividir en tres àmbits: SALUT- Millora de l'estat nutricional i els paràmetres de salut establerts (T.A., glicèmia, sobrepès, etc.); EMPRESARIAL – Introducció d'un nou producte en les carteres de serveis dels organismes, entitats o empreses de l'àmbit sanitari i d'altres sectors (tecnològic i alimentari), i INSTITUCIONAL – Generació de valor afegit a les organitzacions que hi participen assumint la seva responsabilitat social corporativa amb productes i serveis orientats a aconseguir un benefici poblacional.

Com a conclusions destacar que l'aplicació de les noves tecnologies i la recerca de sinèrgies en d'altres sectors per innovar en productes sanitaris genera la possibilitat de crear eines que donen resposta a necessitats no satisfetes de la població i milloren el seu estat de salut. Això reverteix directament en el Sistema Sanitari amb una disminució i optimització en la utilització dels recursos.

Podeu accedir a la presentació de Jordi González, supervisor d'Infermeria de Benito Menni CASM Sant Boi.

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025