La segona part de l'acte va recollir experiències d'èxit en RSC. En la primera intervenció, Jordi Fabà, director de Responsabilitat Corporativa de La Caixa, va recalcar que “la crisi és un element d'oportunitat per millorar coses que no es fan prou bé” i que “la RSC demostra que el compromís de l'empresa amb la societat és permanent”. També va assenyalar que “per tenir sentit, la RSC ha de formar part del core business de l'empresa i estar integrada en la seva estratègia”.
Abans de presentar el cas pràctic de La Caixa, el seu directiu va establir els punts bàsics per al desenvolupament de la RSC: que l'alta direcció s'impliqui a través de la definició dels objectius de Responsabilitat Social Corporativa; que la direcció cregui en els valors de l'empresa i transmeti compromisos verificables que es puguin avaluar.
Segons va explicar Fabà, La Caixa contribueix al foment de l'activitat emprenedora de tres maneres. En primer lloc, fomenta l'emprenedoria a través del Premi Emprenedor XXI, que concedeix beques per a que es puguin desenvolupar les millors idees. En segon lloc, i a través de Caixa Capital Risc, l'entitat participa directament en el desenvolupament d'aquells projectes que considera especialment destacats. I, per últim, el 2007 es va crear Microbank amb l'objectiu de facilitar la inclusió financera de col·lectius en risc d'exclusió. Fabà va posar de manifest que, fins ara, a través de Microbank s'han concedit 104.353 microcrèdits, per un import de 656,6 milions d'euros, dels quals actualment hi ha en cartera 69.556, per un import de 354,8 milions d'euros. Per acabar, va destacar que, segons un estudi realitzat per ESADE, 5 de cada 6 projectes finançats per Microbank continuen funcionant.
Podeu consultar la presentació de Jordi Fabà.
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99