El Programa de difusió d’hàbits saludables per a la ciutadania de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

El Programa de difusió d’hàbits saludables per a la ciutadania de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant

Logo HES El passat mes de març la Fundació Hospital de l'Esperit Sant (FHES) i ajuntaments de la zona de referència, com el de Santa Coloma de Gramenet i el de Sant Adrià de Besòs, vam iniciar la posada en marxa d'un Programa de difusió d'hàbits saludables per a la ciutadania. L'objectiu del mateix és oferir informació i consells de salut a la comunitat; alhora permet refermar la relació amb els ajuntament de l'entorn més immediat i potenciar els lligams comunicatius amb entitats, federacions i associacions de veïns.

El Programa de difusió d'hàbits saludables neix d'una acurada relació amb l'entorn fruit d'una planificació comunicativa amb objectius a curt, mig i llarg termini que cerca una resposta amb la ciutadania de proximitat, compromís i transparència. S'han portat a terme diferents plans de comunicació amb una doble finalitat: dir al ciutadà que tenim voluntat de servei i fer de la FHES l'Hospital de l'entorn. Tot això no hagués estat possible sense la implicació directa de la Gerència que ha sabut motivar als seus professionals amb una clara visió de futur i d'innovació.

A més de la planificació comunicativa amb la ciutadania i la implicació de la Gerència, cal sumar-hi que en els valors que marca el Patronat de la FHES hi ha la voluntat de ser propers i compromesos amb la comunitat, assegurant la confiança i l'accessibilitat. Sense aquests valors difícilment es pot dissenyar i implementar amb excel·lència un Programa d'aquestes característiques.

També per assegurar l'èxit del Programa , és necessari que siguem nosaltres els qui ens apropem a la ciutadania i que ho fem de la mà dels responsables de salut dels ajuntaments. Hem fet xerrades en centres cívics, biblioteques, auditoris, museus... i en totes la directora gerent ha presentat l'acte conjuntament amb regidors de salut dels consistoris.

D'altra banda, també és imprescindible que els temes a difondre siguin atractius i d'actualitat i que suposin un valor afegit a la prevenció i a la salut de la comunitat. Hem tractat el càncer de mama i de còlon, l'ictus o l'alcoholisme. La propera xerrada serà sobre el Servei d'Urgències i tenim 8 xerrades més de cara al 2010.

Quant a difusió, no només cal fer-ho bé, també cal fer-ho saber. Hem editat fulls de mà informatius de les xerrades i les notifiquem periòdicament als mitjans de comunicació perquè les publicitin, també editem gadgets específics i hem participat en fires de salut. La comunicació proactiva és una eina bàsica per aconseguir la màxima participació de la ciutadania.

L'èxit del Programa és degut a diversos factors , però la clau ha estat apostar per iniciatives innovadores i per educar en salut a la comunitat. En definitiva, promoure la participació dels ciutadans i de les institucions que els representen en les decisions que afecten la seva salut i el bon ús dels recursos sanitaris.


Lluís Guilera Roche , Cap de la Unitat d'Imatge i Comunicació – FHES

 
09/12/13
flyers

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025