Persones, organitzacions, innovació i canvi

Persones, organitzacions, innovació i canvi

“Si tens un bon líder, els resultats són millors”, afirmava Sthephen J. Swensen, responsable d'organització i lideratge del Grup Mayo dels Estats Units en el marc del MIHealth Fòrum, celebrat recentment a Barcelona. En aquesta línia, es mostrava convençut que el retorn de la inversió en les persones sempre és alt per a les organitzacions.

No es pot innovar si no es genera un clima de confiança des de les organitzacions que permeti aflorar la creativitat de les persones. En aquest sentit, Richard O. Davis, president del Sibley Memorial Hospital, Johns Hopkins Medicine, explicava la seva experiència com a gestor. Preocupat per la millora de la seguretat del pacient, en la seva organització s'interessava per conèixer els problemes dels seus professionals allà on es produïa l'activitat, realitzant la pregunta “com podem fer mal al pròxim malalt?”, amb la qual els convidava a parlar-ne i a crear el clima de confiança necessari per fer possible aprendre dels errors.

Una setmana després del MIHealth, Ana Maiques, cofundadora de la companyia Starlab i Neuroelectrics, tornava a enlluernar l'auditori, ara el de la XXX Reunió del Cercle d'Economia, un públic d'empresaris, polítics, acadèmics i analistes econòmics. A banda de mostrar alguns dels productes que han desenvolupat, deixava en l'atmosfera el seu abecedari de l'èxit a partir de l'esforç: V de visió, E d'execució i P de passió.

Bons exemples d'innovacions útils per a les persones, liderades per professionals que encomanen entusiasme i desenvolupades en organitzacions que apleguen coneixement, acció i capacitat de revisar-ho tot de dalt a baix. Són moments de canvi que es presten a no oblidar aquella cita, també reproduïda en una de les ponències al MIHealth, que deia "When the rate of change outside exceeds the rate of change inside, the end is insight."


1 Comentaris
Comentaris
Per completar...us recomano la lectura "Change leader, change thyself " Mckinsey Quarterly del març de 2014 escrit per Nate Boaz i Erica Ariel Fox. preteixen de la reflexió de Leo Tolstoy, el novel · lista rus, que va escriure la cèlebre frase: "Tothom
pensa en canviar el món, però ningú pensa en canviar-se a si mateix. ". Le reflexió de Tolstoy és un punt de partida útil per a qualsevol executiu que s'encarrega de promoure i executar el canvi organitzatiu. Els autors recomanen que per avançar en la pràctica de lideratge i transformació cultural, el canvi organitzacional és inseparable al canvi individual. En poques paraules, els esforços de canvi sovint fallen perquè els individus passen per alt la necessitat de fer canvis fonamentals en si mateixos. Acaben l'article fem èmfasi a la necessitat d'integrar la mirada en dins i la mirada a fora per dur a terme amb èxit les accions a llarg termini i de llarg impacte organitzatiu.
04/06/2014
MªEmília Gil i Girbau

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/01/2025