Althaia participa en la primera Setmana Mundial de l’Al·lèrgia

Althaia participa en la primera Setmana Mundial de l’Al·lèrgia
Del 08/04/2011 al 18/04/2013
  • 35 hospitals d'arreu de l'estat espanyol hi han col·laborat sota el lema “Al·lèrgia, un problema de salut pública”

  • L'al·lèrgia a les gramínies concentra gran part de les consultes ateses pel Servei d'Al·lergologia d'Althaia

  • La formació i la informació repercuteixen positivament en la qualitat de vida de les persones al·lèrgiques

Sota el lema “Al·lèrgia, un problema de salut pública”, Althaia ha participat en la celebració de la primera Setmana Mundial de l'Al·lèrgia convocada per l'Organització Mundial de l'Al·lèrgia, (WAO) i la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC). Amb una campanya d'educació sanitària dirigida a la població en general, l'objectiu d'aquesta setmana és posar de manifest l'augment de la prevalença de les malalties al·lèrgiques i les necessitats dels pacients que les pateixen.

L'activitat ha tingut lloc aquest divendres al matí amb la instal·lació d'una taula informativa on, al·lergòlegs de la Fundació Althaia han repartit documentació i han donat consells i estratègies per tal de prevenir i tractar tot tipus d'al·lèrgies. El que es pretenia era transmetre un missatge de conscienciació a la població sobre les malalties al·lèrgiques pel que fa a la seva prevenció i tractament, amb l'objectiu que els pacients puguin aconseguir una millor qualitat de vida.

Cal tenir en compte que a la Catalunya Central, un 25% de la població és susceptible de patir una al·lèrgia, i que un 45% de les al·lèrgies són provocades pel pol·len d'algun tipus d'herbes, arbustos o arbres. En aquestes comarques, el pol·len que causa més al·lèrgies és el de les gramínies (cereals i algunes plantes silvestres), tot i que també hi ha persones afectades pel plataner, la parietària, el xiprer, les maleses i les oliveres, entre altres. A més, cal tenir en compte les al·lèrgies als àcars de la pols, als fongs i als animals.

L'evolució de les al·lèrgies

Des que el 1873 es van identificar les primeres causes de l'al·lèrgia, la progressió d'aquesta malaltia ha estat espectacular. Així, un estudi d'àmbit europeu elaborat l'any 1926 xifrava en només un 1% de la població les persones que patien de forma habitual símptomes d'al·lèrgia al pol·len. A mitjans dels anys 80, aquest percentatge havia augmentat al 10% i, en l'actualitat, es troba al voltant del 15-20% d'europeus al·lèrgics al pol·len, afectant principalment a joves i adolescents.

Consells

És important seguir les recomanacions dels professionals per controlar els símptomes que provoquen les al·lèrgies. El consell més bàsic és evitar la planta, herba o arbre que la provoca. Alguns consells per evitar-ho són allunyar-se de la font del pol·len, mantenir tancades les finestres de casa i del cotxe i utilitzar ulleres de sol. Cal recordar que els dies assolellats i ventosos són els que hi ha més pol·len a l'ambient, mentre que els ennuvolats i plujosos són els de menys risc per les persones al·lèrgiques. Entre altres consells també poden destacar els següents:

  • Evitar la permanència perllongada en espais oberts en dies de màxima pol·linització.

  • Polvoritzar amb vaporitzador d'aigua el dormitori de la persona afectada abans de dormir, ja que afavoreix que es dipositin en el sòl aquells pol·lens que hagin pogut penetrar durant el dia.

  • Evitar fer exercici físic vigorós i mantingut a l'aire lliure en època de pol·linització ja que afavoreix el risc de patir asma bronquial.

Més informació:

Judit Martí

Catpress, serveis de comunicació de la Fundació Althaia

93 873 36 76 - 93 872 14 22

www.catpress.cat

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/06/2024