Clínica Girona disposa de servei wi-fi gratuït a totes les habitacions

Clínica Girona disposa de servei wi-fi gratuït a totes les habitacions
Divendres 26/10/2012
És el primer “centre de salut 2.0” de la demarcació amb connexió wi-fi gratuïta a totes les plantes d'hospitalització i presència a les xarxes socials més populars (Twitter, Facebook i YouTube)
Noves tecnologies aplicades a la Salut. El Grup Clínica Girona, que és a Internet des de 1997, ja fa anys que ha incorporat l'alta definició a quiròfans i a principis del 2011 va completar la digitalització total de la imatge mèdica

Logo Clínica Girona
Des d'aquest més d'octubre, Clínica Girona ofereix connexió wi-fi gratuïta a totes les plantes d'hospitalització. D'aquesta manera, clients, familiars i visitants poden accedir gratuïtament a Internet en tot l'edifici principal les 24 hores. Clínica Girona, a més, s'ha incorporat aquest estiu a les xarxes socials més populars, Twitter, Facebook i YouTube, esdevenint així el primer centre de salut 2.0 de la demarcació.
 
La contínua aparició en els darrers anys de noves tecnologies suposa un repte important per al Grup Clínica Girona. Aquestes noves tecnologies són, sens dubte, una gran oportunitat per introduir millores en la forma de treballar per satisfer les necessitats dels clients i, també, per fer front als reptes del futur. A aquesta tendència cal sumar-hi la visió del Grup Clínica Girona que vol “ser una institució sanitària referent a les comarques gironines pel que fa a l'excel·lència dels seus professionals, innovació tecnològica i de millora contínua”.
 
Clínica Girona, present a Internet des de l'any 1997, va ser un dels primers centres sanitaris privats a tenir “espai web”. Amb motiu dels 75 anys de Clínica Girona, el 2009 es va renovar completament la web corporativa, amb una nova imatge, nova tecnologia i nous llenguatges visuals. En pocs anys, però, l'evolució de la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC), anomenades també noves tecnologies, han portat a l'efervescència de les xarxes socials. Ja no hi ha prou amb oferir informació de manera estàtica a través d'una pàgina web, sinó que la intercomunicació, la participació i l'intercanvi són claus en el paper actiu de la ciutadania.

Els canvis provocats per les TIC arriben plenament als professionals de la salut i a les organitzacions sanitàries, que veuen com les possibilitats que mostren les noves tecnologies obren noves perspectives sobre on, quan i com es pot prestar l'assistència sanitària. Cada vegada més, les relacions basades en l'atenció sanitària deixen de ser puntuals per convertir-se en contínues i, entre consulta i consulta, la població cada dia més majoritàriament es connecta a Internet per resoldre dubtes sobre temes de salut. Les xarxes socials, en aquest sentit, s'estan projectant com una gran plataforma per educar la societat.

Clínica Girona, sensible a les innovacions tecnològiques i al tracte personal, ha volgut ser també un dels primers centres sanitaris de la demarcació a integrar-se a les xarxes socials. Aquest estiu, el centre sanitari s'ha integrat a les xarxes socials més populars, com ara Twitter, Facebook o YouTube, amb la intenció d'ampliar els canals de comunicació, de manera interactiva, i per millorar l'atenció sanitària.

I és en aquest context que Clínica Girona ofereix des d'aquest mes d'octubre connexió wi-fi gratuïta a totes les habitacions i sales d'espera de tot l'edifici principal, llevat del soterrani. D'aquesta manera clients i visitants poden connectar-se a Internet les 24 hores.

Imatges mèdiques digitals i pantalles d'Alta Definició
Clínica Girona fa servir també les noves tecnologies per a la millora de l'àrea quirúrgica, amb pantalles d'alta definició que faciliten les tasques i la precisió en les intervencions quirúrgiques. Les tradicionals “plaques” de radiografies o TACs han passat també a la història i ara es lliuren als clients en suport digital.

Cirurgia Laparoscòpica d'Alta Definició
Des de l'any 2007, l'àrea quirúrgica de Clínica Girona s'ha anat equipant amb pantalles d'Alta Definició per a la realització de la cirurgia laparoscòpica, essent un dels centres capdavanters en la implantació d'aquesta innovació tecnològica pel que fa als centres sanitaris privats de Catalunya. Els nous sistemes d'alta definició aplicats a la cirurgia permeten als metges cirurgians obtenir imatges molt més nítides i amb millor contrast, la qual cosa facilita enormement la detecció de les lesions, per petites que siguin, durant les exploracions, així com una major precisió tant en el diagnòstic com en la resolució quirúrgica per via laparoscòpica, tècnica molt menys invasiva i que escurça considerablement el temps de recuperació dels pacients. Aquestes innovacions es van començar a aplicar per a les especialitats de Cirurgia General, per a Urologia i, també, per a Ginecologia, i després s'ha anat ampliant a d'altres especialitats com ara Traumatologia. El senyal d'alta definició (HDTV) ofereix una alta resolució de 1080 línies, més del doble de la quantitat de línies d'escaneig que ofereixen els sistemes convencionals. Aquesta màxima definició d'imatge permet, per exemple, detectar petites tumoracions quan encara són ínfimes i eliminar-les nítidament abans que es transformin en tumoracions que afectin altres òrgans.
 
Digitalització total de la imatge mèdica
Des de fa quasi dos anys, els diferents serveis de Diagnòstic per la Imatge del Grup Clínica Girona han fet un nou pas endavant i han procedit a la digitalització total de la imatge mèdica. D'aquesta manera, els resultats de les proves que es realitzen en aquests serveis s'entreguen amb la imatge mèdica digitalitzada de la prova en format CD i el seu informe corresponent en format paper.



Per a més informació:
Servei de Comunicació de Clínica Girona
Tel. 972 010 319
comunicacio@clinicagirona.cat

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 24/12/2024