Els quatre SEVAD del Consorci donen servei a prop de 1.400.000 persones de Barcelona (que pertanyen als barris de Sant Andreu, Gràcia i l'Eixample Dret), de la Fontsanta i el Baix Llobregat Nord , de l'Hospitalet de Llobregat i del Baix Llobregat Litoral .
En total, en formen part un total de 30 valoradors , dels quals 22 són fisioterapeutes, set són terapeutes ocupacionals i una és diplomada en infermeria. Aquests professionals són els encarregats de passar els barems en les visites de valoració de la dependència. A més, compten amb l'ajuda d'un equip d'administratius que gestionen l'agenda dels avaluadors i un grup de suport o consultors. El grup de suport és un equip heterogeni format per metges, psicòlegs i treballadors socials, i la seva funció és donar suport tècnic als avaluadors durant tot el procés, revisant els informes de salut i participant a les Juntes de Valoració per tal de confeccionar els plans d'atenció individualitzada.
Cada servei té l'objectiu d'efectuar valoracions del grau i nivell de dependència i d'elaborar un informe de les persones que han sol·licitat la valoració de la dependència i que després han estat adreçades als òrgans competents per resoldre el seu cas. Durant el 2007, segons la LAPAD, es reconeixeran les anomenades grans dependències o de grau III.
El Consorci Sanitari Integral és una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut , l'Institut Català de la Salut , els ajuntaments de Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat , el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja .
Més informació al document adjunt