La Unitat disposa d'un nou microscopi que permet observar els espermatozoides a 10.000 augments quan normalment es treballa a 400.
Amb aquesta selecció es poden detectar un gran nombre d'alteracions espermàtiques i així millorar la qualitat dels embrions i les taxes de gestació en determinats processos de FIV.
És el primer Centre de les comarques gironines que posa en funcionament aquesta innovadora tecnologia.
La Unitat de Reproducció Humana i Diagnòstic Genètic de la Clínica Girona ha implantat aquest any 2011 una nova tècnica, anomenada IMSI: Injecció intracitoplasmàtica de espermatozoides morfològicament seleccionats. Es tracta d'un equip de micromanipulació acoblat a un microscopi d'alta resolució que pot treballar a 10.000 augments.
A aquests augments són visibles un gran nombre de petites alteracions morfològiques dels espermatozoides que no son visibles als augments en que es treballa normalment i que tenen importància en la qualitat de l'embrió, el procés d'implantació i la taxa de gestació.
És important remarcar que aquest procés de selecció no afecta la viabilitat dels espermatozoides. L'espermatozoide normal vist al microscopi d'IMSI, es pot microinjectar dins d'un oòcit. Es poden veure beneficiats per aquesta tècnica els casos en que s'observa: mala qualitat espermàtica i /o embrionària i avortaments de repetició.
El laboratori de biologia de la Unitat de Reproducció i Diagnòstic Genètic de Clínica Girona disposa des de finals de l'any passat d'una estació IMSI i en aquests moments ja ofereix aquesta tècnica per primer cop a les comarques gironines.
L'espermatozoide deixa de ser el gran oblidat
L'embriòleg Joan Sarquella afirma que “l'espermatozoide deixarà de ser “el gran oblidat i es podran aconseguir embrions amb més potencial d'implantació i menys possibilitats d'avortaments espontanis. Diferents grups que ja han començat a treballar amb aquesta tècnica constaten un increment de gairebé 10 punts en les seves taxes de gestació. Actualment a Europa funcionen prop de 100 equips d'IMSI”.
Pel Cap de Laboratori GIROFIV de Clínica Girona, “Els espermatozoides, des de la seva formació als testicles fins al final del seu viatge a la trompa de Fal∙lopi, on es troba amb l'oòcit, pateixen vàries agressions que poden alterar el seu material genètic i provocar absència de fecundació de l'oòcit, mala qualitat embrionària, error d'implantació, alteracions genètiques dels embrions i avortaments espontanis. Diferents estudis realitzats constaten que el 33% dels avortaments en tractaments de fecundació in vitro són causats per espermatozoides “defectuosos”. També estudis recents demostren que hi ha “senyals morfològics” en l'espermatozoide que es poden associar a aquestes anomalies en el seu material genètic: morfologia alterada, presència de vacúols en el cap de l'espermatozoide, alteracions de l'acrosoma, de la peça intermèdia i de la cua. Aquests “senyals” són visibles amb un microscopi d'alta resolució, i això exactament és el que hem implantat aquest any a la nostra Unitat de la Clínica Girona".
Per més informació o entrevistes:
Contactar directament amb l'embriòleg Joan Sarquella i Ventura, Cap del Laboratori GIROFIV de Clínica Girona, al telèfon 629 105 010
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99