Avui, divendres 28 d'octubre, l'Hospital de Terrassa ha acollit la VII Jornada de la Coordinadora de Centres d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Catalunya, organitzada per la mateixa Coordinadora de CAS juntament amb el Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Els organitzadors han qualificat d'èxit la jornada donat que les inscripcions han sobrepassat l'aforament previst sent 180 el nombre total de participants.
En aquesta edició, s'ha analitzat i s'ha debatut la situació actual, els reptes i les perspectives de futur en l'atenció de les addiccions a Catalunya. El fenomen de les addiccions és canviant i planteja nous reptes a afrontar. En aquesta ocasió, la convocatòria, a més d'adreçar-se als professionals dels CAS i a la resta de la Xarxa d'Atenció a les Drogodependències, s'ha fet també extensiva als professionals de la Xarxa de Salut Mental d'Adults, Infanto Juvenil i d'Atenció Primària, per tal de poder avançar en l'anàlisi i discussió de les necessitats i estratègies de forma integral.
La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del director-gerent del CST, Pere Vallribera; el subdirector general de drogodependències del Departament de Salut, Joan Colom; la directora del Pla Director de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut, Cristina Molina; el director de l'Àmbit de Salut Mental, Vicenç Vallès, i el coordinador del CAS de Rubí i membre del comitè organitzador de la jornada, Víctor Martí.
Després de la inauguració ha tingut lloc la conferència-debat “Reptes i perspectives en l'atenció de les addiccions” amb la intervenció de la psicosociòloga Betty Azocar, directora de projectes del Departament del Seine-Saint Denis de Paris.
A continuació s'han realitzat tres tallers simultanis sobre:
Diagnòstic i atenció a la patologia dual.
Els programes d'intervenció amb adolescents i joves .
Els programes de reducció de danys al CAS.
La jornada també ha dedicat un espai a l'exposició de pòsters, i materials informatius i de sensibilització elaborats pels equips participants a la jornada.
El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària integrada que dóna cobertura al Vallès Occidental a una població de més de 200.000 habitants. Està formada per 1 hospital d'aguts, 1 hospital sociosanitari, 1 hospital penitenciari, 1 centre de dia per malalts d'Alzheimer, la unitat assistencial del CAR de Sant Cugat, 7 centres d'atenció primària, el Centre de Salut mental d'adults a Terrassa, els centres Ferran Salsas i Roig de Rubí que inclouen el Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ), el Centre d'Atenció i Seguiment de drogodependències (CASD) i el Servei de Rehabilitació comunitària (SRC).
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99