Presentació dels resultats de l'estudi de gelats artesans en pacients amb càncer i trastorns nutricionals
L'Hospital de Terrassa del grup Consorci Sanitari de Terrassa (CST) acollirà demà dimecres 25 d'abril, en roda de premsa, la presentació dels resultats de l'estudi publicat, aquest any, a la Revista científica
Clinical and Translational Oncology amb el títol
“Gelats artesans adaptats com a suplement nutricional en pacients amb càncer: impacte en qualitat de vida (QLQ) i en nivells nutricionals.” L'estudi, iniciat el desembre de 2005, és el primer que analitza de forma prospectiva i experimental els beneficis potencials de l'administració de gelats en pacients oncològics.
La col·laboració de la Fundació ALICIA i la Caixa de Manresa així com el subministrament, de forma totalment desinteressada, dels gelats per part del mestre gelater Angelo Corvitto, ha permès desenvolupar l'estudi.
A la presentació intervindran:
-
Dr. Manel Balcells, director de l'Àrea del Coneixement del CST.
-
Dr. Eugeni Saigí, cap del Servei d'Oncologia de la Corporació Sanitària Parc Taulí i director de l'Institut Oncològic del Vallès (IOV).
-
Dra. Àngels Arcusa, cap del Servei d'Oncologia del CST i subdirectora del IOV.
-
Dr. Francesc Casas, oncòleg radioterapèuta. Barcelona.
-
Dra. Conxa León, psicooncòloga del IOV.
-
Dra. Elena Roura, responsable del departament de Salut i bons hàbits alimentaris de la Fundació Alícia.
-
Sr. Angelo Corvitto, mestre gelater.
Acte:
Dia: Dimecres, 25 d'abril de 2012
Hora: 10:00 h
Lloc: Sala Sant Jordi. 1a planta. Hospital de Terrassa
Per a més informació:
Marta Codinas Fort
Oficina de Comunicació
Tel. 93 731 00 07 - Ext 1806
Tel. directe 93 700 36 44
mcodinas@cst.cat
www.cst.cat