Té una àmplia experiència en tasques tècniques i de coordinació al Servei Català de la Salut
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona el 1986, Roser Fernández ha desenvolupat la seva activitat laboral en els àmbits de la direcció i gestió econòmicofinancera, la direcció de serveis, la planificació estratègica i quadres de comandament i sistemes d'informació, entre altres, iniciant la seva trajectòria professional a l'Institut Català de la Salut el 1987 i des del 1991 ha desenvolupat la seva tasca professional al Servei Català de la Salut.
Al llarg d'aquests anys, Fernández ha desenvolupat diferents tasques tècniques i directives al Servei Català de la Salut , entre les que destaca la de Cap de Gabinet de Direcció, Cap de la Divisió Econòmicofinancera, Gerent de Planificació Econòmica de l'Àrea de Recursos i Directora d'Estratègia i Anàlisi Econòmica de la Regió Sanitària Barcelona.
A més d'aquesta llarga i consolidada experiència en el sector sanitari públic, Fernández ha estat membre del Consell d'Administració de diverses empreses públiques com Gestió de Serveis Sanitaris (Lleida) i Parc Sanitari Pere Virgili, i coordinadora del Grup de Treball del Consell Assessor del Director del CatSalut que va fer possible la publicació de l'ordre de creació de la central de resultats de la xarxa sanitària pública.
D'altra banda, la nova directora general de La Unió també té una àmplia experiència en altres àmbits com l'editorial, al capdavant de la Col·lecció de Publicacions de Fulls Econòmics del Sistema Sanitari i com a autora de diversos articles sobre Economia de la Salut i Planificació Estratègica, així com també en l'organització de jornades i altres actes com les I Jornades d'Economia, Empresa i Sanitat.
Actualment Roser Fernández és també membre de la Asociación de Economía de la Salud i membre de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya col·laboradora docent del Màster en Direcció Pública d'Esade.
La Unió és una associació empresarial d'entitats sanitàries i socials que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial. Actualment, La Unió està formada per gairebé 100 entitats que donen feina a més de 40.500 treballadors i que va facturar 2.766 milions d'euros l'any 2007.