Casos de gestió assistencial

Casos de gestió assistencial
Dimecres 18/02/2015

La primera taula de presentació d'experiències es va centrar en casos de gestió assistencial. Al final del text podeu descarregar les presentacions que van fer els participants a la sessió.

II Jornada Tècnica de Col·laboració Publicoprivada (CPP), Jaume DuranPer començar, Jaume Duran, director de la Fundació Sanitària de Mollet, va donar a conèixer l'aliança d'aquesta entitat amb Fisiogestión, en el camp de la rehabilitació. Duran va posar especial èmfasi en destacar que les aliances han de coincidir amb els valor fundacionals de l'entitat i que les estratègies entre organitzacions han d'estar enfocades a millorar coneixements, habilitats i actituds. A més, va apuntar que, per a la Fundació Sanitària de Mollet, la col·laboració ha de respondre afirmativament tres qüestions: Està orientada al pacient? El professional hi guanya? L'organització hi guanya? Si no es compleixen aquests requisits, segons va dir, la col·laboració no té sentit. 
 

II Jornada Tècnica de Col·laboració Publicoprivada (CPP), Xavier MateA continuació, Xavier Mate, director general d'IdcSalut, va presentar la unitat de cures multicentre, conjunta per a l'Hospital de Sabadell, del Parc Taulí, i l'Hospital General de Catalunya, d'IdcSalut. Aquesta experiència es va posar en marxa el 2010 amb l'objectiu de buscar l'eficiència, ja que l'augment de massa crítica permetia dur a terme la inversió tecnològica necessària. Segons Mate, algunes de les claus perquè el projecte funcionés són la creació d'una única direcció i una estructura organitzativa conjunta per als dos centres, així com dissenyar protocols comuns per als dos centres. En la seva intervenció el director d'IdcSalut va explicar que, malgrat algunes dificultats, la valoració global és positiva i s'ha aconseguit garantir el contínuum assistencial per al pacient i augmentar la velocitat de resposta en situacions crítiques, entre d'altres coses.
 

II Jornada Tècnica de Col·laboració Publicoprivada (CPP), Esteve PicolaLa tercera intervenció a la taula va ser a càrrec d'Esteve Picola, director general de Mútua Terrassa, qui va parlar de CatLab, un laboratori d'anàlisis clíniques que neix de la integració dels laboratoris de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa i del Consorci Sanitari de Terrassa. Segons Picola, alguns dels elements facilitadors per al desenvolupament del projecte van ser la creació com a fórmula jurídica d'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE) i el fet de disposar d'un nou espai comú per a les dues entitats. D'altra banda, el director general de Mútua Terrassa va destacar la importància de l'acció conjunta per crear valor públic i va subratllar que les sinergies entre entitats només són possibles si hi ha visió global i a mig termini, generositat i perseverança. Així mateix, va afegir que les millores de costos arriben com a conseqüència de la introducció i consolidació del nou model implantat i que l'estalvi immediat no és compatible amb un model sostenible i raonable.
 

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025