Durant la reunió es van analitzar, a impuls de la seva Comissió d'ordenació de la professió, els diferents estudis demogràfics i de necessitats de professionals infermeres que s'han anat elaborant per part de diferents institucions del país. L'objectiu d'aquesta anàlisi ha estat fer una previsió demogràfica de la població infermera necessària per poder oferir una assistència adequada per la població catalana i ajudar a la planificació sanitària. Les conclusions d'aquesta anàlisi són les següents:
- L'entrada del sistema educatiu espanyol a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) farà que es disminueixi la sortida de titulades en infermeria entre els anys 2012 i 2013 atès el canvi de titulació de Diplomatura a Grau (s'amplia la durada de la formació de 3 a 4 anys).
- Aquesta situació es repetirà a la resta de Comunitat Autònomes, el que farà mes difícil comptar amb infermeres d'altres comunitats autònomes per cobrir els dèficits.
- Tot i que durant el curs 2009-2010 s'han incrementat el nombre de places a les Escoles Universitàries d'Infermeria catalanes, encara el 70% de la formació en Infermeria existent a Catalunya és adscrita i privada.
- La intenció és ampliar aquesta tendència, reconvertir places adscrites a publiques i incrementar el nombre de places en general.
- El perfil d'edats de les infermeres, especialment als centres públics, produirà una jubilació en massa en la propera dècada que no podrà ser absorbida per les noves promocions i la població infermera actual entre els 35 i els 48 anys és menor a la necessària per poder pal·liar les jubilacions que s'esperen.
- El creixement vegetatiu de la població infermera a Catalunya és insuficient per poder assolir l'objectiu proposat d'arribar a la mitjana europea de 8.4 infermeres per cada 1000 habitants.
Assistents
Membres del Consell