Principals temes tractats a la reunió:
- Seguiment dels temes d'entorn
- Informació de l'àmbit de Recursos Humans i Relacions Laborals: estat de situació.
- Informació sobre la reunió de la Comissió de Proveïdors celebrada el dia 9 de febrer i del Consell de Direcció del CatSalut del dia 22 de febrer. S'informa que, a la Comissió de Proveïdors, la Direcció del CatSalut va comentar que no hi hauria d'haver problemes en els pagaments dels concerts i que seguiria el termini a 60 dies. Pel que fa al sistema de pagament, es va dir que en aquests moments el que cal fer és avaluar la seva aplicació als hospitals generals per fer les millores que es considerin oportunes i ajornar l'abordatge i desplegament, tant de l'àmbit de salut mental com de sociosanitari.
Quant al Consell de Direcció del CatSalut, s'informa que el conseller de Salut va insistir en l'excel·lència del sistema i que cal reforçar la universalitat, l'equitat, el caràcter públic, la recerca, la transparència i la sostenibilitat. També és va informar de la creació de l'Àrea del Medicament, de la proposta de suspensió de dos centres d'internament, de la dissolució de la UDIAT i la seva cessió a la Corporació Sanitaria Parc Taulí i, per últim, de la proposta d'un Pla d'Ordenació d'Urgències.
- Seguiment dels temes operatius del sector:
- Nou sistema de pagament. Es comenta que estem pendents d'una convocatòria de la Comissió de Sistema de Pagament. Quant a la part variable del contracte, un cop fet el primer anàlisi de la proposta 2016, es va elaborar un document d'esmenes i des d'aleshores, estem pendents de reunir-nos amb el CatSalut per debatre i concretar un document final d'objectius 2016 que reconegui tota l'activitat i que incentivi les pràctiques eficients.
- Gestió de la farmàcia, reunió de l'Òrgan Coordinador dels Tractaments de l'Hepatitis C. S'informa que s'ha celebrat una reunió de l'òrgan coordinador dels tractaments de l'hepatitis C. S'ha enviat el resum dels temes tractats: actualització de preus i informació necessària per treballar en la pròxima reunió d'aquest òrgan. Es recorda que els productes de Gilead han arribat a un nou tram i que el preu disminuirà. Aquesta disminució de preu s'actualitzarà el dia 1 de març, cosa que s'ha de tenir en compte en els estocs. Quant als estocs, s'ha de aconseguir que les diferències de preu siguin assumides pels laboratoris. En aquest sentit, l'Òrgan Coordinador haurà de convocar els laboratoris per establir el tractament dels estocs del 2015 i aclarir els abonaments no realitzats. També es comenta la proposta de risc compartit, DMA o tarifa per pacient, que planteja el CatSalut per al 2016.
- Nou model del SEM. Es comenta com afecta el canvi de model als centres. La Unió ha demanat una reunió amb el SEM per parlar-ne, però no disposem encara d'un interlocutor, a causa dels canvis que s'estan produint a l'Administració. S'acorda recollir informació dels centres (tipus enquesta) i fer una sessió monogràfica per debatre el tema àmpliament.
- Sistemes d'Informació. No hi ha novetats, ja que, de la mateixa manera que en altres departaments, no hi ha un interlocutor designat.
- Seguiment de l'entrada en vigor del Decret de la prescripció infermera i les actuacions que s'han dut a terme des dels organismes oficials. S'informa que ja són vuit les Comunitats Autònomes, entre elles Catalunya, que han interposat un recurs al Decret i que algunes societats científiques s'estan manifestant en contra del Decret, com la Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències (SoCMUE) i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). Mentrestant, el Tribunal Suprem ha desestimat la suspensió cautelar del Decret argumentant d'hipotètiques les conseqüències per al sistema sanitari. A Catalunya, s'està treballant en un text que reguli la prescripció autònoma, en els mateixos termes del que està ja regulat a Andalusia.