Aquests van ser els principals temes tractats:
- Seguiment dels temes d'entorn: mesures d'ajustament, seguiment dels àmbits de recursos humans i relacions laborals. Es comenta l'increment de la jornada que contempla l'Avantprojecte de la Llei de Pressupostos i s'aborda el debat sobre el futur del sector en matèria de negociació col·lectiva.
- Comissió de sistemes de pagament. Seguiment i informació sobre les propostes. S'informa que des del CatSalut, la Comissió treballa en una metodologia, a través de l'explotació dels diferents CMBD, per establir un mètode d'assignació poblacional de recursos basat en la morbiditat. Són treballs molt preliminars amb l'objectiu de millorar l'assignació i seguir avançant en una proposta de canvi de sistema de pagament. Des de La Unió, hi ha un grup de treball que està analitzant específicament el tema.
- Real Decreto-ley 16/2012, de 20 de abril, de medidas urgentes para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud y mejorar la calidad y seguridad de sus prestaciones. Mesures que impliquen al sector, abordatge operatiu i plantejaments del Departament de Salut. Es comenten les noves mesures que detalla el Real Decret i que impacten en el sector. Destaquen, entre d'altres, els canvis en les condicions dels assegurats, l'augment del copagament en aquelles prestacions que ja tenen copagament, l'establiment d'una diferenciació en la cartera comú de serveis (cartera comú bàsica, cartera comú accessòria, cartera comú complementària), no s'inclourà a la cartera de serveis allò que no estigui validat o demostrada la seva utilitat, acreditació de l'INSS (Instituto Nacional de la Seguridad Social) per exercir la funció de control de la condició d'assegurat o beneficiari que, un cop reconeguda, farà efectiu el dret a l'assistència. El debat se centra en aquest últim punt que modifica el model de sistema de cobertura universal.
- Seguiment del conveni UNESPA. S'informa que en el mes de juny s'iniciarà la regulació i que, des de La Unió, es demanarà que no es modifiqui.
- Informació i seguiment de la Revisió metodològica del qüestionari PLAENSA 2012. Línia de servei d'atenció hospitalària. En sessió convocada pel CatSalut el passat 8 de maig, es participa en la revisió del qüestionari d'atenció hospitalària: Hospitalització d'aguts que es va definir el 2003 amb la intenció d'actualitzar alguna de les preguntes que es formulen al ciutadà i procedir a la seva administració durant el 2012, amb la mateixa metodologia d'ocasions anteriors, seguint el Pla d'enquestes de satisfacció dels assegurats del CatSalut (PLAENSA). Cal recordar que els resultats de l'enquesta, la seva anàlisi i l'adopció d'actuacions de millora, si escau, a partir d'aquests, forma part dels plans de millora derivats de l'acreditació hospitalària.
- Seguiment del benchmarking d'Atenció Especialitzada d'Aguts. Estat de situació. El passat 24 d'abril es va reunir el grup tècnic de benchmarking d'Atenció Especialitzada de La Unió. Es comenten els principals resultats, revisats en la seva tendència 2010-2011, tot i que algunes dades són parcials. En els dos darrers mesos, s'ha incorporat una nova eina d'accés per a tots els centres proveïdors que ofereix, de forma detallada, informació sobre indicadors de qualitat i seguretat (MSIQ). D'altra banda, es disposa d'altres fonts d'informació periòdica com són els informes de la Central de Resultats (tercer informe de desembre 2011) i Central de Balanços, tot i que aquesta porta un retard en el feed-back de 2 anys. Es proposa elaborar una selecció d'indicadors disponibles en aquestes tres fonts per aprofitar la potencialitat de la plataforma Unió que augmenti el valor afegit per als associats. Aquesta proposta tècnica es presentarà en la propera sessió del Consell de Sector.
Assistents
Membres del Consell