Es van tractar els següents temes:
Objectius del primer trimestre del Pla de treball 2012. Es fa un repàs de les prioritats i accions a emprendre. Entre altres, s'han iniciat les gestions per treballar conjuntament amb el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSSC), fent una proposta per alternar les convocatòries de reunions entre les seus de les dues patronals.
Valoració de l'entorn de la concertació de cara al primer trimestre de 2012. S'informa que no hi ha novetats.
Seguiment dels àmbits de recursos humans i relacions laborals. S'informa que patronal i sindicats han arribat a un acord de negociació col·lectiva però s'està pendent de la normativa marcada pel Govern.
Seguiment de la comissió de sistemes de pagament del CatSalut: propostes per al 2012. Implicacions i perspectives per Atenció Primària. S'informa que es reactiva la posta en marxa de la comissió de pagament, creada l'any 2010, quan es van separar, per decret, la concertació i el sistema de pagament. Aquest canvi normatiu no ha afectat al sistema de pagament de les diferents línies però sí que va introduir la possibilitat de fer una assignació de recursos en base poblacional i determina que la regularització de desplaçats es faci a través de l'índex de cobertura, a partir de la situació de l'any anterior, obre la porta a utilitzar les variables que es cregui convenient, independentment del que s'ha fet en les proves pilot i permet la introduir incentius en forma de pagaments compartit de parts variables de territori, compartides entre diferents proveïdors. Per tant, durant l'exercici 2012 no canvia el sistema de pagament ni els models d'abordatge de la part variables per a les entitats en el marc del sistema de contractació existent. El que sí es posarà en marxa és el treball per, de cara al 2013, establir la metodologia de l'assignació capitativa, en base a necessitats i introduint variables de morbiditat per al càlcul de les necessitats a cada àmbit territorial i el desenvolupament de tota la proposta tècnica de l'abordatge de la part variable i de com es trasllada aquesta assignació a la compra de serveis a cada proveïdor.
Seguiment de la Comissió Permanent d'Atenció Primària del Departament de Salut: estat de situació. S'informa dels 6 projectes que vol dur a terme aquesta comissió:
Afavorir la desburocratització.
Disposar d'una estratègia sòlida de seguretat de pacients a AP.
Desenvolupar les competències dels professionals d'AP.
Implantar el model d'acreditació d'AP.
Promoure la integració de nivells i augmentar la resolució d'AP.
Promoure l'autonomia de gestió dels EAP.
Constitució del nou Comitè d'Avaluació de Nous Medicaments de Catalunya (CANMC) i participació. S'informa que els representants de La Unió en aquest comitè són: R. Madridejos, de Mutua de Terrassa, i M. Borrell d'EAP Sarrià.
Seguiment del projecte de Benchmarking Atenció Primària: estat del treball. S'informa que els participants en el benchmarking d'AP són 12 entitats que aporten dades de 45 EAP. Es fa constar que la població assignada que cobreixen aquests equips correspon a 1 milió de persones, que equival a gairebé el 70% de la població de Catalunya coberta per EAP's que no depenen de l'ICS. Es comenta que s'han fet canvis en alguns indicadors i paràmetres que es notificaran a totes les entitats participants.
Membres del Consell
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99