US DE COOKIES
Utilitzem cookies necessàries de sistema per al correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita.
 +info

Configuració cookies

  • Necessàries

    Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _GRECAPTCHAgoogle.comPropiaProveir protecció antispam amb el servei reCaptcha6 mesos
    cc_cookie_accept_2024uch.catPropiaUsada per confirmar que l'usuari ha confirmat / refusat les cookies (i quins tipus accepta)1 any
    CMS_UCH_2013uch.catPropiaCookie técnica: cookie de sessió PHP. Guarda l'id de sessió d'usuari.al acabar la sessió

  • Anàlisi

    Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font del trànsit, etc.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _gaGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Tracking per part de google per google analytics1 minut
    _ga_GHR57CGY9V2Google AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Identifica els usuaris i proporciona informació sobre com els usuaris troben la pàgina web i com la utilitzen per a realització d'Informes estadístics2 anys

ConfigurarRebutjar totesAcceptar totes

El Consorci Sanitari del Maresme vol reduir el malbaratament d'aliments

El Consorci Sanitari del Maresme vol reduir el malbaratament d'aliments
Diumenge 02/07/2017

En el marc de la política de responsabilitat social, l'àrea de Dietètica i Nutrició del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), entitat associada a La Unió, s'afegeix als organismes que apliquen mesures per reduir el malbaratament del menjar. En el cas de Mataró, l'objectiu és adequar les dietes servides, tot cobrint les necessitats nutricionals i tenint en compte les preferències dels pacients, per tal de reduir un 14% el menjar que ara acaba a les escombraries. L'estudi ha arrencat a l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i s'estendrà a l'Hospital de Mataró

A l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena se serveixen cada dia 87,7 kg de menjar als pacients hospitalitzats. Segons les dades que s'extreuen d'aquest primer estudi, els pacients acostumen a deixar en el plat un 44,4% del menjar, que es llença a les escombraries. Aquesta xifra suposa una pèrdua directa de 119€ al dia, és a dir, 43.500€ a l'any.

A fi de reduir aquest malbaratament d'aliments, el CSdM estudia introduir canvis en les dietes per adequar-les als gustos i preferències dels pacients ingressats, sempre tenint en compte la qualitat nutricional. Entre d'altres aspectes, es proposen canvis com concentrar les dietes energèticament, substituint determinats aliments per d'altres amb major densitat nutricional i reformular els aliments que se serveixen en el berenar i el ressopó.

Aquesta iniciativa del Consorci està alineada amb el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020, que promou la reducció del malbaratament alimentari en els centres hospitalaris públics. 

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 09/04/2025