Grups de treball d’anàlisi i debat

Grups de treball d’anàlisi i debat
Del 14/12/2012 al 31/12/2099

CONCLUSIONS

Grup 1: Retiment de comptes de les institucions a la societat

Aquest grup de treball liderat per Joaquim Erra, president de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris i Jaume Duran, director Consorci Sanitari de Mollet del Vallès (suport Joan M. Ferrer, director d'assessorament consultoria i serveis de La Unió ) va concloure que cal retre comptes per un sentit de coresponsabilitat social i d'exigència legitimant així l'activitat de la institució. També es va posar de manifest, entre d'altres aspectes, la necessitat de promoure la transparència de la realitat actual i la importància de compartir tant allò positiu com negatiu o millorable, incloent resultats de salut, de procés i de resultats econòmics i d'eficiència, i fer-ho de forma adequada, facilitant un pla de comunicació als grups d'interès.

Podeu ampliar les conclusions del primer grup de treball fent clic aquí .

Grup 2: Nous paradigmes en l'estratègia de la negociació col·lectiva del sector

Com a concusions del segon grup de treball, conduït per Joan M. Adserà, director general Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla i Esteve Picola, director general Mútua Terrassa (suport Xavier Baro, director de Relacions Laborals, Corporatives i Institucionals de la Unió i Paco Carretero, buffet Vallbé) es va explicar que s'aposta de forma unànime per la fórmula del conveni marc però amb excepcions. És a dir, suficientment flexible per, d'una banda, permetre l'existència de “compartiments” per adaptar-se a les especifitats dels quatre subsectors i, per l'altra, deixar espai per a la negociació col·lectiva en el si de les empreses. Aquest conveni mixte estaria constituït per un marc general (estructural) i per un complementari (variable).

Podeu ampliar les conclusions del segon grup fent clic aquí .

Grup 3: Models i àmbits de col·laboració publicoprivada en la prestació de serveis sanitaris i socials

Respecte a les valoracions del tercer grup de treball, pilotat per Xavier Mate, director general de Capio Hospital General de Catalunya, i Manel Santaló, director general Corporació Fisiogestió (suport Anna Riera, directora Assistencial, d'anàlisi sectorial i de participació de La Unió), es va exposar que a Catalunya sempre hi ha hagut una forta interacció entre l'àmbit públic i privat pel que fa a la prestació de serveis sanitaris i socials. Referent al futur d'aquest model per fer front als nous reptes, les opcions més acceptades van ser la complementarietat de proveïdors o asseguradores privades a escala global i els projectes comuns publicoprivats per territori.

Podeu ampliar les conclusions del tercer grup fent clic aquí .

Grup 4: Contribució del ciutadà al finançament de les prestacions sanitàries i socials

Partint de la premissa de la no sostenibilitat del sistema sanitari públic, el quart grup de treball, moderat per Pedro Cano, director tècnic i d'organització de Sanitas Residencial i Josep Ganduxé, director general dels Centres Blauclínic (suport Josep M. Bosch, assessor jurídic de la Unió) va valorar com a criteris que cal prioritzar a l'hora de determinar mesures de contribució del ciutadà al finançament dels serveis sanitaris i socials de cobertura pública el fet d'adaptar les mesures a l'ús (racionalització), no tractar igual situacions desiguals (nivell de renda) i ajustar l'oferta (cartera de serveis) al l'entorn.

Podeu ampliar les conclusions del quart grup fent clic aquí .

Les conclusions extretes dels quatre grups de treball s'editaran i es faran públiques properament.

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025