La conferència inaugural de la jornada va ser a càrrec d'Ada Parellada, restauradora, xef i cuinera del restaurant Semproniana. La xef va parlar extensament de la innovació, que va definir com “millorar el que fem” i sobre la qual va emfatitzar que “cal transmetre el que fem, ho hem d'explicar, si no ho comuniquem, no és innovació”.
La cuinera va explicar que la innovació ha existit sempre i que la cuina en si mateixa és innovació. També va afegir que, segons el seu punt de vista, hi ha dos tipus d'innovació, aquella que es fa per necessitat i la que és voluntària. En aquest sentit, va apuntar que la necessitat és un gran motor per a la innovació i la creativitat.
Pel que fa a l'aplicació de la innovació, Ada Parellada va exposar algunes accions que va dur a terme al seu restaurant per fer front a la crisi, com crear un menú de migdia, oferir sopars a un preu que variés en funció de l'edat del comensal o idear la “S-10 Semproniana”, una targeta que dóna dret a 10 sopars al restaurant per 100 euros, els dimarts, dimecres i dijous. Segons va dir, la crisi la va obligar a fer canvis que han estat molt satisfactoris.
Stickam porn videos
D'altra banda, la restauradora va insistir en el fet que la competència és molt enriquidora, ja que, tal com va comentar, “et fa plantejar-te que t'has de diferenciar”. Així que va animar els assistents a la sessió a avançar-se a la competència abans que l'entorn els domini i a mirar què fan els altres sectors. També va destacar que els joves són els que tenen més capacitat d'innovació, perquè no tenen prejudicis i tenen menys pors, fet pel qual, va dir, cal escoltar els joves.
Per acabar, Ada Parellada va concloure dient que “la innovació no té final ni té conclusions, és el resultat dels fets i té èxits”.
Per ampliar la informació, podeu veure el vídeo complet de la conferència que va fer Ada Parellada, el vídeo resum de la seva intervenció o descarregar la seva presentació:
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99