Obertament, entitat impulsada, entre altres, per La Unió, i el Grup de Periodistes Ramon Barnils van presentar el passat dimarts una nova edició de l'Informe de l'Observatori de Mitjans i Salut Mental, que enguany fa una 'Anàlisi comparativa: informació local vs. internacional'. L'acte, que va tenir lloc al Palau Macaya, va servir per donar a conèixer els resultats d'aquest treball, que revela que, en moltes ocasions, els mitjans de comunicació contribueixen a difondre l'estigma cap als problemes de salut mental, assenyalant-los com a causa d'actes violents i atemptats.
Aquest fet es dona, especialment, a la informació d'origen internacional, però els mitjans locals no s'escapen a aquest fet i tot i que en menor mesura, també difonen aquest estereotip. D'altra banda, tant els diaris de caire generalista com els locals s'obliden sovint de donar veu a testimonis en primera persona.
Durant l'acte, es va celebar una taula rodona sobre 'La veu de la persona amb trastorn mental als mitjans de comunicació' amb la participació de Dani Ferrer i Talia Nieto, activistes en primera persona; Natàlia Vila, periodista del Diari Ara; i Fidel Masreal, periodista de El Periódico i autor del llibre 'Convivir con la depresión'.
Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta
La Unió València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona) Tel. 93 209 36 99