La segona taula va ser moderada per Anna Fornós, directora mèdica d'ASPACE, i va incloure les experiències següents (cliqueu sobre el títol de cada experiència per descarregar les presentacions):
- Urgències Psiquiàtriques al Baix Llobregat. Dues Institucions i un únic servei d'urgències, exposat per Cristina López i Salvatore Aguilar, responsables d'Urgències psiquiàtriques del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i de Benito Menni, respectivament. La constitució d'un únic servei d'urgències psiquiàtriques del Baix Llobregat s'ha aconseguit amb la integració de l'atenció de les dues entitats. Gràcies a això, de l'1 de juliol de 2010 al 31 de desembre de 2014, s'han atès un total de 351.000 urgències, de les quals 26.300 són urgències psiquiàtriques externes, 2.000 són visites de Psiquiatria d'enllaç i 2.500 són urgències psiquiàtriques internes. Els resultats obtinguts demostren una bona integració dels pacients de salut mental a l'àrea d'urgències general, fet que contribueix a la normalització de la seva assistència.
- Implantació del Servei de Psiquiatria en un hospital del territori, a càrrec de Pilar Casaus, directora mèdica de l'Institut Pere Mata. Aquesta iniciativa ha permès implantar una Unitat de Salut Mental a l'Hospital Sant Joan de Reus, gestionada per l'Institut Pere Mata. Així, s'ha establert una Unitat de Referència Psiquiàtrica Infantil, una Unitat d'Hospitalització dels Trastorns de Conducta Alimentària i una Unitat de Psiquiatria d'Enllaç.
- Itineraris formatius, ocupacionals i laborals per a persones amb trastorns de salut mental a la comarca del Berguedà, presentat per Josep Tristany, psicòleg clínic i coordinador de l'Àrea de Rehabilitació i el Centre de Dia de Berga, de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell. En aquest projecte –en el qual participen l'Associació Grup Horitzó del Berguedà, l'Oficina tècnica laboral (OTL), la Fundació Humanitària pel tercer i quart món Dr. Trueta i el Centre de Dia de Salut Mental de Berga– es treballa per oferir un servei integral i coordinat de suport i acompanyament a la formació i a la inserció ocupacional i/o laboral de les persones afectes d'un trastorn mental greu que presenten les característiques i la motivació necessàries per accedir a un entorn ocupacional i/o laboral.
- “Sóc com tu, ets com jo": una experiència reeixida d'aliances contra l'estigma en el si de la Taula de Salut Mental de Mollet, donat a conèixer per Antoni Corominas, cap del Servei de Salut Mental i Addiccions, i Mar Bodas, infermera gestora del Servei de Salut Mental i Addiccions, tots dos de la Fundació Sanitària de Mollet. L'objectiu d'aquesta iniciativa era lluitar contra l'estigma de la malaltia mental a partir de l'augment de la sensibilització. Per aconseguir-ho, va comptar amb la col·laboració de 15 serveis d'institucions i entitats, que van treballar sumant esforços. A més, els mitjans de comunicació van jugar un paper destacat, ja que van ajudar en la difusió.
- Programa Territorial Centre Salut Mental Infantil i Juvenil-Centre Salut Mental Adults de prevenció i promoció de la salut mental en fills de pares malalts mentals: "Kidstime", explicat per Alfons Icart, expresident del Clúster Salut Mental Catalunya. Aquest és un projecte desenvolupat per la Fundació Orienta, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu i el Complex Assistencial Benito Menni, juntament amb els ajuntaments de cada ciutat on es realitza. "Kidstime" és una iniciativa que està enfocada a treballar amb les emocions de les famílies i no solament a descriure les emocions pròpies de les malalties, sinó a aprendre a conviure amb elles. El programa afavoreix la comunicació entre pares i fills perquè puguin compartir les seves vivències i emocions, per tal de millorar la seva vida quotidiana.