Consell de Sector d’Atenció Especialitzada d'Aguts de La Unió

Consell de Sector d’Atenció Especialitzada d'Aguts de La Unió
Dimarts 29/03/2016

Principals temes tractats:

  • Es dóna la benvinguda a Olga Soler, de Bosch Soler Advocats, que assistirà als Consells en tant que assessora jurídica de La Unió.
  • Compartim experiències: presentació d'un projecte d'èxit en les nostres institucions. Oscar Dalmau, director d'UCF (Unió Consorci Formació) presenta el desenvolupament de les activitats fetes i la informació sobre les novetats de l'oferta formativa de l'entitat coincidint amb els 10 anys d'aniversari de l'entitat. Destaquem de la seva intervenció les 3 línies de treball a 2-3 anys vista, orientades a donar resposta al Pla de Salut 2016-2020 amb l'objectiu de millorar l'impacte de la formació en els llocs de treball a traves d'una formació basada en les competències.
  • Seguiment dels aspectes de la negociació col·lectiva.
  • Informació sobre la reunió de la Comissió de Proveïdors del dia 15 de març. Es comenten els temes tractats a la Comissió de Proveïdors:
    • El CatSalut va manifestar certa preocupació pel pla d'atenció a les llistes d'espera, ja que si no s'aprova el pressupost 2016 no es podrà abordar aquesta qüestió i seguirà igual que l'any 2015. Si hi ha pressupost, es convocarà un grup de treball per treballar el sistema de compra de la llista d'espera i es prioritzaran els centres que faran aquesta activitat.
    • En quant als contractes, van manifestar que estan treballant.
    • També es va fer referencia al nou sistema de transport sanitari anunciant que estan fent una valoració de la problemàtica als diferents territoris per tal de reorganitzar-ho.
    • Van anunciar la posta en marxa del Pla Director d'Urgències i el Pla d'equipament i reposició dels centres, que presentaran en la propera reunió de la Comissió de Proveïdors.
  • Informació sobre la Instrucció 2/2016 del CatSalut sobre actuacions en relació amb les obligacions establertes a la llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Es comenta que la Instrucció del CatSalut sobre actuacions en relació amb les obligacions a la llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que s'ha fet pública, preveu establir els criteris a partir dels quals les entitats privades integrades al SISCAT han de facilitar o fer pública la informació necessària per complir amb les obligacions imposades per la Llei 19/2014.
  • Seguiment dels temes de sector
    • Informació i seguiment sobre les propostes per a l'assignació de la DMA 2016 (tant pel que fa a la farmàcia de receptes, com MHDA).
      • Proposta DMA de la farmàcia de receptes. La formula no ha canviat. Per aquest any 2016, la proposta contempla que el risc compartit sigui del 10% per tots els proveïdors i per tant els risc l'assumeix l'AGA i l'incentiu també serà igual per tots. Altre tema que la proposta planteja es assignar la DMA per morbiditat. S'han fet simulacions que s'han d'estudiar amb més detall per incorporar-ho al 2017. En quant a imputar la despesa de l'AGA per CIP (independentment de si la despesa es fa a l'AGA o fora d'ella), es debatrà àmpliament en properes reunions i de moment es un tema pendent d'estudi. L'interès és centra en consolidar el model actual.
      • Proposta DMA MHDA. La proposta del model d'assignació 2016 no presenta canvis respecte al 2015. En quant al risc d'aquesta despesa se situa en el 10%, amb una revisió de tarifes que exclou els fàrmacs de l'Hepatitis C del model de coresponsabilització.  També es proposa que el punt de partida per l'assignació sigui la despesa real de la DMA del 2015 aplicant un increment, per a nous fàrmacs i nous pacients.
    • Informació i seguiment sobre els tractaments de l'hepatitis C. Es comenten els temes tractats en la darrera reunió de l'Òrgan Coordinador: analitzar la variabilitat de tractaments per tipologia de pacients entre hospitals, establir un model de relació amb els laboratoris l'any 2016 i tancar l'any 2015 sense pèrdues pels hospitals. Les primeres conclusions validades amb el CatSalut sobre aquests temes, es van enviar als membres del Consell.
    • Informació i seguiment sobre l'entrada en vigor del Decret de la prescripció infermera. Es comenta que el Decret anomenant “de la prescripció infermera” segueix vigent des de la data de la seva publicació al BOE, 23 de desembre 2015 i per tant, des d'un punt de vista jurídic, d'aplicació obligatòria. Malgrat que no s'ha avançat en la suspensió cautelar, que va ser denegada pel Tribunal Suprem, des de Catalunya s'estan fent accions per pal·liar la situació d'emergència que afecta a la pràctica infermera i a tot el sistema sanitari, de les quals es destaca la nota de premsa del Departament de Salut emparant que el cos d'infermeria pugui vacunar perquè entén que l'activitat vacunal respon a un objectiu de salut pública i que l'autoritat sanitària supleix la necessitat de prescripció facultativa.

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025