Situació epidemiològica i risc a Catalunya

Situació epidemiològica i risc a Catalunya
Dijous 30/10/2014

Antoni Trilla, jornada Ebola La jornada va començar amb la intervenció d'Antoni Trilla, director funcional de Qualitat i Seguretat, epidemiòleg i cap de Servei de Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic, que va donar un missatge tranquil·litzador i va destacar que “el risc d'importació de casos d'Ebola a Catalunya és molt reduït, i que el risc de transmissió local és extraordinàriament baix”.


A més, va subratllar que “cal ser capaços d'aïllar-nos de tot el que està passant i tenir molt present que a Catalunya avui per avui no hi ha Ebola. El risc zero no existeix, però és molt i molt baix”. En aquest sentit, el cap de Servei de Medicina Preventiva del Clínic va recordar que actualment només hi ha epidèmia d'Ebola a tres països de l'Àfrica Occidental: Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria.

Segons va explicar, malgrat que aquesta és una malaltia molt greu, el número reproductor bàsic de l'Ebola és molt reduït i per cada persona infectada es registren només 1 o 2 contagis. I va afegir que “per cada cas d'Ebola que podem veure n'hi ha aproximadament uns 1.000 de malària”.

D'altra banda, el Dr. Trilla va fer referència a alguns aspectes fonamentals, com la importància d'aïllar els malalts i d'estudiar i seguir els seus contactes. Pel que fa al protocol en possibles casos de persones infectades, va insistir que cal preguntar si el pacient ha estat en països amb epidèmia, quan ha tornat i controlar-li la febre.

Podeu consultar la presentació d'Antoni Trilla a l'arxiu adjunt.

Antoni Trilla, Mireia Jané, Adriana Castro, Lluís Guilera, jornada Ebola

 

Ens movem per les persones - Mirem al futur amb una mirada oberta

La Unió  València, 333 baixos - 08009 Barcelona (Barcelona)  Tel. 93 209 36 99
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/02/2025