Participaràs en la implementació i avaluació d'un projecte disruptiu impulsat per la Generalitat de Catalunya amb els dos departaments clau, Drets Socials i Inclusió i Salut. Se centra en co-dissenyar i implementar un nou model d’atenció centrada en la persona, acompanyat d’un producte tecnològic que connecta centres de salut, serveis socials, domicili, i inclou l’ús de sensors, robots, AI, per a mantenir al pacient a casa el màxim temps possible amb seguretat i qualitat de vida i millorar l’experiència dels professionals i cuidadors familiars. Es realitzarà un projecte demostratiu en 3 regions (Barcelona, La Garrotxa, Vic).
Les responsabilitats a QIDA (principal empresa adjudicatària del projecte) seran la participació en la re-definició del model, suport transversal a la oficina tècnica d’ADMIT i el suport a la recerca que permeti avaluar el projecte demostratiu.
El context d’avaluació permetrà desenvolupar, en l’àmbit acadèmic i de recerca (en el grup de recerca REFiT-VHIR), un itinerari de doctorat a l’entorn de l'atenció al domicili. El projecte aportarà evidencia per respondre les següents preguntes, mitjançant l’ús de metodologies pròpies de recerca d’implementació (revisió sistemàtica, disseny i anàlisi d’estudis d’avaluació de resultats, amb dades quantitatives i qualitatives):
La recerca en el context empresarial permetrà la implementació directa dels resultats, per exemple en la creació de plans de formació i disseny de programes de suport per a cuidadors basats en evidència científica.
En el projecte participen altres entitats que fomen part de la UTE AMADIP (a més de QIDA, TUNSTALL, Amalfi analytics, Fundació Avedis Donavedian, Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CRES-UPF, EAP Centelles, Tucuvi, Fundació la Unió), així com els centres de salut on es durà a terme el projecte demostratiu (Parc sanitari Pere Virgili, CAP Vallcarca-Sant Gervasi, EAP Sarrià-Vallvidrera-Les Planes, Fundació Hospital d'Olot, ICS Girona, consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari Alt Penedès -Garraf) i les entitats socials (Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona i consorci Acció social La Garrotxa).
QIDA és una empresa privada i social d'atenció domiciliària creada el 2018. Neix amb la visióde fer sostenible el sistema sanitari i social a escala global ajudant a les persones en situació de dependència i/o cronicitat avançada a viure MÉS TEMPS, amb MILLOR SALUT i MÉS QUALITAT DE VIDA A CASA. A través d'una atenció domiciliària proactiva i de qualitat - humana i de base tecnològica - i reforçant l'estatus social del col.lectiu cuidador gràcies a la formació, la comunitat i unes condicions laborals justes.
El model es basa en 5 grans pilars:
QIDA és l'única empresa d'atenció domiciliària amb el segell d'impacte social atorgat per Ship2Be i finançada per tres fons d'impacte social d'Espanya.
CARACTERÍSTIQUES DELS PROJECTES DE DOCTORAT INDUSTRIAL
L’element essencial del Pla de Doctorats Industrials és un projecte de doctorat industrial, és a dir, un projecte de recerca estratègic d’una empresa, en què el doctorand/a desenvoluparà la seva formació investigadora, en col·laboració amb un organisme de recerca, i que serà objecte d’una tesi doctoral.
La Generalitat de Catalunya dona suport econòmic a aquests projectes mitjançant 2 modalitats, depenent de les característiques d'execució del projecte:
CARACTERÍSTIQUES COMUNES D’AMBDUES MODALITATS
Web d'accés a l'oferta: https://doctoratsindustrials.gencat.cat/doctorats/projecte-admit-impacte-dun-nou-model-datencio-integrada-social-i-sanitaria-amb-base-tecnologica-en-lecosistema-de-latencio-al-domicili/
Amb més de 5 anys d'experiència en la professió i que hagi estat involucrat/ada en un o varis projectes associats a l’atenció integrada. Que tingui experiència en l’àmbit assistencial i es valorarà positivament en l’àmbit de l’atenció primària i/o l’atenció domiciliària social o sanitària.