Doctorand Projecte ADMIT. Impacte d'un nou model d'atenció integrada social i sanitaria amb base tecnològica en l'ecosistema de l'atenció al domicili

Doctorand Projecte ADMIT. Impacte d'un nou model d'atenció integrada social i sanitaria amb base tecnològica en l'ecosistema de l'atenció al domicili
Vigència de l'oferta: 04/11/2024 - 06/12/2024

Dades de l'entitat

Entitat: QIDA
Centre de treball: QIDA
Població: Sabadell

Perfil del lloc de treball

Lloc de treball: Doctorand Projecte ADMIT. Impacte d'un nou model d'atenció integrada social i sanitaria amb base tecnològica en l'ecosistema de l'atenció al domicili
Funcions i tasques principals:

Participaràs en la implementació i avaluació d'un projecte disruptiu impulsat per la Generalitat de Catalunya amb els dos departaments clau, Drets Socials i Inclusió i Salut. Se centra en co-dissenyar i implementar un nou model d’atenció centrada en la persona, acompanyat d’un producte tecnològic que connecta centres de salut, serveis socials, domicili, i inclou l’ús de sensors, robots, AI, per a mantenir al pacient a casa el màxim temps possible amb seguretat i  qualitat de vida i millorar l’experiència dels professionals i cuidadors familiars. Es realitzarà un projecte demostratiu  en 3 regions (Barcelona, La Garrotxa, Vic).

Les responsabilitats a QIDA (principal empresa adjudicatària del projecte) seran la participació en la re-definició del model, suport transversal a la oficina tècnica d’ADMIT i el suport a la recerca que permeti avaluar el projecte demostratiu. 

El context d’avaluació permetrà desenvolupar, en l’àmbit acadèmic i de recerca (en el grup de recerca REFiT-VHIR), un itinerari de doctorat a l’entorn de l'atenció al domicili. El projecte aportarà evidencia per respondre les següents preguntes,  mitjançant l’ús de metodologies pròpies de recerca d’implementació (revisió sistemàtica, disseny i anàlisi d’estudis d’avaluació de resultats, amb dades quantitatives i qualitatives):  

  • Quin és l’impacte d’ADMIT sobre el rol dels professionals i de les persones cuidadores? 
  • Quines intervencions sobre les persones cuidadores milloren la càrrega percebuda i la qualitat de vida? 
  • Com les tecnologies al domicili transformen els models d’atenció? 

La recerca en el context empresarial permetrà la implementació directa dels resultats, per exemple en la creació de plans de formació i disseny de programes de suport per a cuidadors basats en evidència científica. 

En el projecte participen altres entitats que fomen part de la UTE AMADIP (a més de QIDA, TUNSTALL, Amalfi analytics, Fundació Avedis Donavedian, Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CRES-UPF, EAP Centelles, Tucuvi, Fundació la Unió), així com els centres de salut on es durà a terme el projecte demostratiu (Parc sanitari Pere Virgili, CAP Vallcarca-Sant Gervasi, EAP Sarrià-Vallvidrera-Les Planes, Fundació Hospital d'Olot, ICS Girona, consorci Hospitalari de Vic, Consorci Sanitari Alt Penedès -Garraf) i les entitats socials (Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona i consorci Acció social La Garrotxa).

Altres dades d'interès :

QIDA és una empresa privada i social d'atenció domiciliària creada el 2018. Neix amb la visióde fer sostenible el sistema sanitari i social a escala global ajudant a les persones en situació de dependència i/o cronicitat avançada a viure MÉS TEMPS, amb MILLOR SALUT i MÉS QUALITAT DE VIDA A CASA. A través d'una atenció domiciliària proactiva i de qualitat - humana i de base tecnològica - i reforçant l'estatus social del col.lectiu cuidador gràcies a la formació, la comunitat i unes condicions laborals justes. 

El model es basa en 5 grans pilars: 

  • Model d'atenció personalitzat i proactiu: (1) Personalitzat i holístic: Valoració integrada centrada en les necessitats de l'usuari. (2) Seguiment continuat i proactiu mitjançant l'equip de gestors de cas de QIDA. (3) Integrat i coordinat amb el professionals sanitari i social de referència. 
  • Focalitzat en els/les QIDERS: Element clau de l'estratègia basada en 3 pilars: (1) Pagamant per sobre de la mitjana (5-10%) de la competència. (2) Formació: Acreditació digital i formaçió continuada i (3) Comunitat: Creant una comunitat que apodera el cuidador. 
  • Coordinació amb els professionals sanitaris i socials: Buscant ser els ulls del professional al domicili i un seguiment i coordinació proactiva. 
  • Servei integral al domicili: cobrint totes les necessitats dins del domicili.
  • Tecnologia per millorar la qualitat del servei: Model acompanyat de tecnologia amb l'objectiu de: connectar familia, usuari i cuidadors. Connectar i formar a les cuidadores. Monitorar l'estat del pacient i proveïr el sistema amb informació rellevant.

QIDA és l'única empresa d'atenció domiciliària amb el segell d'impacte social atorgat per Ship2Be i finançada per tres fons d'impacte social d'Espanya.

CARACTERÍSTIQUES DELS PROJECTES DE DOCTORAT INDUSTRIAL

L’element essencial del Pla de Doctorats Industrials és un projecte de doctorat industrial, és a dir, un projecte de recerca estratègic d’una empresa, en què el doctorand/a desenvoluparà la seva formació investigadora, en col·laboració amb un organisme de recerca, i que serà objecte d’una tesi doctoral.

La Generalitat de Catalunya dona suport econòmic a aquests projectes mitjançant 2 modalitats, depenent de les característiques d'execució del projecte:

  • Projectes de doctorat industrial cofinançats per la Generalitat de Catalunya.
  • Projectes de doctorat industrial amb ajut específic.

CARACTERÍSTIQUES COMUNES D’AMBDUES MODALITATS

  • La tesi doctoral es desenvoluparà en el marc d’un conveni de col·laboració entre l’entitat o entitats de l’entorn empresarial i l’entitat o entitats de l’entorn acadèmic (sempre ha d’haver-hi una universitat catalana), que ha de ser vigent durant els 3 anys de durada del període d’execució del projecte.
  • El doctorand/a disposarà d’un director/a de tesi vinculat l’organisme de recerca sol·licitant i d’una persona responsable designada per l’empresa sol·licitant (tutor/a).
  • La selecció de la persona candidata es durà a terme conjuntament entre les parts signants del conveni de col·laboració. En tot cas, la persona candidata ha de ser acceptada i admesa en el programa de doctorat de la universitat corresponent.
  • La persona candidata ha de tenir una nota mitjana de l’expedient acadèmic igual o superior a 6,5 (escala 0 a 10), calculada sobre el total de crèdits dels estudis superiors que donen accés als estudis oficials de doctorat.
  • El director/a de tesi ha de formar part d’un grup de recerca reconegut (SGR) vigent de la Generalitat de Catalunya o bé ser investigador/a del programa ICREA o haver obtingut finançament del Consell Europeu de Recerca (ERC).
  • La dedicació del doctorand/a al projecte de recerca es distribuirà entre els dos entorns.
  • El doctorand/a participarà en programes formatius en competències específiques relacionades amb el lideratge, la coordinació i la gestió de projectes d’R+D+I; la transferència de resultats de recerca; el desenvolupament de noves empreses, i la propietat intel·lectual i industrial, entre altres matèries rellevants.
  • El doctorand/a disposarà d’una assignació anual (borsa del doctorand/a) finançada per la Generalitat de Catalunya i acumulable per un període de 3 anys. La finalitat és cobrir les despeses de matrícula, mobilitat, formació i publicació d’articles del doctorand/a.
  • Totes les tesis llegides en el marc del Pla de Doctorats Industrials rebran la menció de doctorat industrial. Els tutors i tutores de l’entorn empresarial, així com els directors i directores de tesi participants rebran un reconeixement per la seva participació en el Pla.

Web d'accés a l'ofertahttps://doctoratsindustrials.gencat.cat/doctorats/projecte-admit-impacte-dun-nou-model-datencio-integrada-social-i-sanitaria-amb-base-tecnologica-en-lecosistema-de-latencio-al-domicili/  

Condicions econòmiques i laborals

Tipus de contracte: Conveni de col·laboraci (3 anys).

Perfil professional del candidat

Formació de base:
Grau o Licenciatura de l'àmbit sanitari o social (infermeria, medicina, Treball Social o Teràpia Ocupacional).
Especialitat: Master Universitari.
Formació complementària:
  • Es valorarà Master en Salut Pública o Metodologia de Recerca.
Idiomes:
Ha de dominar el català, el castellà i l’anglès escrit.
Altres requisits :
  • Bona persona, sincer/a, compromès/a i amb ganes que el seu dia a dia deixi empremta i impacte social.
  • Disposa d'excel·lents habilitats d'anàlisi i presentació de insights.
  • Col·laborador actiu, integra hàbilment les troballes de recerca en el projecte, enriquint la proposta amb metodologies innovadores.
  • Experiència en projectes assistencials transversals laborals o acadèmics (enfocats a qualitat, recerca, atenció domiciliària, rutes atenció especialitzada – primària, etc.)
  • Persona “hands on” que aprèn en base a l’experimentació i l’exploració. Recolza i s’involucra en les tasques.
Experiència laboral:

Amb més de 5 anys d'experiència en la professió i que hagi estat involucrat/ada en un o varis projectes associats a l’atenció integrada. Que tingui experiència en l’àmbit assistencial i es valorarà positivament en l’àmbit de l’atenció primària i/o l’atenció domiciliària social o sanitària.

Dades de contacte

Persona de contacte: Les persones interessades hauran d’emplenar el PDF adjunt amb les seves dades i enviar-lo per correu electrònic.
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 21/11/2024