Observatori de la cooperació publicoprivada en les polítiques sanitàries i socials
Dilluns 23 es reuneix el Jurat de l'Observatori de La Unió i ESADE que vol reconèixer experiències positives de Col·laboració Publicoprivada que es trobin en un estat madur de desenvolupament, és a dir, que hagin assolit els resultats previstos pels programes de política pública en els quals s'emmarquen. Es pretén cobrir tot l'espectre d'eines i modalitats de cooperació publicoprivada. Per tant les experiències s'han de poder incloure en alguna de les quatre tipologies que enumerem a continuació:
- Compra de béns o serveis: una entitat pública compra, a un actor privat, bens o serveis que son inputs necessaris per a produir el servei públic.
- Subcontractació i concessió de la producció dels serveis públics: una entitat pública delega (via compra o drets d'explotació), a un actor privat, la producció d'un servei públic.
- El finançament privat de la inversió pública: un actor privat finança un equipament públic a canvi de la compra de serveis de manteniment, la concessió dels drets d'explotació o la subcontractació de la producció del servei públic.
- Les aliances interorganitzatives: els agents públics i privats adopten formalment estratègies d'acció col∙laborativa, tot mantenint la independència entre ells. La col∙laboració pot estar formalitzada de moltes maneres
El jurat valorarà l'eficàcia, eficiència i innovació.
- Eficàcia: el grau d'assoliment del objectiu públic
- Eficiència: el grau d'assoliment del objectiu públic pels recursos invertits
- Innovació: el grau d'innovació i creativitat
Podeu ampliar la informació sobre aquests reconeixements aquí