David Elvira va recalcar la importància que té la innovació en l'evolució de la societat i en la millora del sistema sanitari català, especialment en tot el que fa referència a l'atenció domiciliària, per la qual es requereix una gran coordinació dels equips. Així, el màxim responsable del CatSalut va assegurar que "la innovació és una necessitat, un element que s'ha de tenir; no un valor afegit ni un plus, i per tant, no ha de deixar de ser una obligació del nostre sistema".
Mangas, per la seva banda, va apostar per un sistema centrat en l'atenció integral de la salut en el que la família del pacient ha d'adquirir molta importància. També va concretar els grans reptes que, durant els propers anys, afrontarà el sistema sanitari català: la falta de mobilitat dels recursos, els canvis en els models de contractació dels serveis, la millora de les estructures i l'adequació de les condicions de treball dels professionals, tant a nivell de salari com d'infraestructures.
Finalment, seguint la mateixa línia, Ferré va explicar que "el domicili és un espai que adquireix importància en el dia a dia de l'atenció primària, i com ha conseqüència, s'ha d'innovar en un sistema d'atenció centrat en la persona".
Posteriorment, es van presentar les experiències innovadores en atenció primària que optaven als premis i una selecció de les que ja s'han posat en marxa en diferents centres de Catalunya. Aquestes van ser presentades per Núria Gutiérrez, metgessa de Família del Servei d'Atenció Primària del Baix Llobregat Centre; Sonia Sevilla, infermera consultora de l'Hospital Clínic; i Anna Ribera, directora d'Atenció Primària i Urgències del CIS Cotxeres de Nou Barris. En representació del Departament de Salut, Joan Carles Contel, va aportar la visió de l'Administració.
Finalment, la directora general de La Unió, Roser Fernández, el director general del CSC, José Augusto García Navarro, i la directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut, Pilar Magrinyà, van cloure la jornada i van entregar el premis als guanyadors, que van ser pels treballs 'Salut bucodental per a gent gran institucionalitzada', d'EAP Igualada Nord, Consorci Sanitari de l'Anoia, Premi a la millor comunicació (dotat amb 2.000 €); 'Projecte demències Riudoms, d'ABS Riudoms, de la Fundació SAGESSA Salut, Segon premi a la millor comunicació (dotat amb una beca pel màster GESAPH) i 'Estudi de qualitat de vida de cuidadores familiars primàries de pacients inclosos en el programa ATDOM de l'ABS REUS V' de la Fundació SAGESSA Salut, Premi al millor pòster (dotat amb 1.000 €).
Properament s'enviarà una newsletter amb informació ampliada sobre la jornada.