Per la seva part, la directora del Programa PARTNERS, Mónica Reig, va ser l'encarregada de presentar els tres projectes que s'han posat en marxa gràcies a la col·laboració entre centres públics i entitats o empreses privades. La primera va fer referència a 'La compra pública com a motor d'innovació', un cas d'estudi del sector català de la salut en el qual el Servei de Cardiologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va identificar l'oportunitat de desenvolupar un model de compra pública per al servei d'implantació de desfibriladors automàtics. Per fer realitat aquest projecte, el centre va comptar amb AQuAS i Medtronic Iberia com a partners. El treball que s'ha fet fins ara el van explicar Xavier Viñolas, cap de la Unitat d'Arritmies del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Sant Pau; Ramon Maspons, coordinador d'innovació de la Agència de Qualitat i Evaluació Sanitàries de Catalunya; i Germán Gutiérrez, director de Integrated Health Solutions de Medtronic Iberia.
En l'àmbit de la salut mental, es va compartir 'El programa Mosaic', desenvolupat per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Germà Tomàs Canet. Mercè Rosich, regidora de Salut del consistori de la capital del Bages, i Anna M. Prats, directora de l'organització que treballa per millorar l'assistència i protecció de les persones amb problemes de salut mental, van presentar aquest projecte que ha reunit cinc entitats (l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, les Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara, la Fundació Althaia i les dues ja esmentades) i té com a objectiu proporcionar a aquestes persones de la Catalunya Central una millora en la seva qualitat de vida, atenent algunes de les necessitats no sanitàries, com l'oci, l'aprenentatge, la socialització i la reintegració laboral.
La darrera experiència compartida va ser 'El programa Game Over' de la Fundació Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit (SCT), que intenta reduir la incidència dels accidents de trànsit a Catalunya amb víctimes mortals i ferits amb seqüeles greus per a tota la vida. L'objectiu és sensibilitzar els adolescents i joves en edat de treure's el permís de conduir perquè desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries que comporta la conducció. Així ho van expressar Àngel Gil, assessor de l'àmbit social de la Fundació Institut Guttmann, i Maria Farners de Cruz, cap del Servei de Processos Formatius de Mobilitat Segura del SCT.