Els professionals de la salut de Catalunya ja disposen d'un conjunt d'indicadors que els permetrà redactar un informe de salut d'un territori concret de forma àgil i sistemàtica per fer el diagnòstic quantitatiu de salut de la seva comunitat.
L'objectiu és que els professionals puguin identificar les necessitats i els recursos que influeixen en la salut d'una població o d'un barri i poder oferir una atenció en conseqüència, tenint en compte els recursos de cada comunitat. La salut comunitària suposa que el conjunt d'entitats i persones d'una comunitat específica, d'un territori concret i els professionals que hi treballen sumin esforços per millorar la salut i el benestar de la comunitat. I que aquest esforç conjunt contribueixi a reduir les desigualtats socials i, per tant, les desigualtats que afecten la salut.
Aquesta és una de les actuacions de l'Estratègia Nacional d'Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) que, juntament amb el Pla Interdepartamental i Intersectorial de Salut Pública (PINSAP), pretén impulsar polítiques de salut comunitària i és fruit del treball conjunt del Departament de Salut amb l'AQuAS i el CatSalut.
Aquests indicadors es poden consultar en el següent enllaç i també es pot ampliar la informació a la nota de premsa del Departament.