En aquesta newsletter podreu conèixer amb profunditat els projectes premiats a la sisena edició, l'acte d'entrega de la qual es va celebrar el 17 de desembre, en el marc de l'Assemblea General de La Unió. Convocatòria 2016 | |
El Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) va obtenir el primer premi a la categoria d'eficiència i sostenibilitat per Aplicació de la tecnologia RFID (Radio Frequency Identification) en la millora del procés quirúrgic. En aquesta experiència, l'entitat ha utilitzat la tecnologia RFID en l'emmagatzematge de material d'alt cost a quiròfan, fet que ha representat un estalvi important de diners, així com l'optimització del procés de reposició, una reducció d'incidències i, a més, ha comportat que el procés quirúrgic sigui més fluid.
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat al document adjunt:
La Clínica de Ponent va ser designada com a finalista a la categoria d'eficiència i sostenibilitat per Millora de l'eficiència en els processos assistencials, logístics i administratius. Implantació de la metodologia Lean. La clínica va posar en marxa aquest projecte per reorientar els processos i l'organització al voltant del pacient. Gràcies a aquesta iniciativa, s'ha assolit un model orientat als pacients i més eficiència i eficàcia en l'ús de recursos. Així mateix, la metodologia ha permès destinar o concentrar excedents per reforçar les àrees més necessitades. També destaca l'alta participació i coresponsabilitat dels professionals.
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat al document adjunt:
L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va aconseguir el primer premi de la categoria de gestió dels professionals, per Programa de control de les infeccions nosocomials i política antibiòtica (INPA). El Centre va transformar la Unitat de Control d'Infeccions (UCI) en Programa INPA i va designar diversos professionals que es van estructurar en nodes funcionals. Els objectius eren realitzar intervencions de millora, globals o locals, dels indicadors d'infecció nosocomial a les seves àrees assistencials. Des d'aleshores, s'ha observat un increment significatiu en indicadors de procés (observança d'higiene de mans, taxa de vacunació antigripal) i de resultat (prevalença i taxa de bacterièmia per catèter).
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat als documents adjunts:
L'Hospital Sant Rafael va obtenir el reconeixement com a finalista de la categoria de gestió dels professionals, per Implantació del projecte Essencial. Aquesta entitat ha fomentat la informació i integració de les recomanacions del Projecte Essencial, de l'AQuAS, a la pràctica clínica diària dels seus professionals. Durant dos anys, s'ha dut a terme una campanya de comunicació interna per difondre mensualment les recomanacions de l'Essencial entre els serveis assistencials i s'ha buscat la col·laboració dels usuaris mitjançant consells que afavoreixin la correcta implantació de les recomanacions. Gràcies a tot això, s'ha aconseguit reduir el nombre de radiografies de tòrax, millorar la prescripció d'inhibidors de la bomba de protons i disminuir les bacteriúries asimptomàtiques tractades, amb un conseqüent estalvi econòmic i increment de la qualitat de l'atenció prestada.
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat al document adjunt:
Sant Joan de Déu, ICS i CAPSE van guanyar el primer premi de la categoria de gestió de pacients, per CAPI Barcelona Esquerra: passat, present i futur. Una experiència innovadora de gestió assistencial en pediatria. El Centre d'Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra (CAPIBE) és un dispositiu assistencial de pediatria nascut el primer trimestre de 2013 a partir d'una anàlisi compartida (proveïdors-CatSalut) de recursos i necessitats existents al territori. Destaca per la sinergia de tres entitats de naturalesa jurídica molt diferent, que hi han integrat recursos materials i humans; per l'existència de tres nivells assistencials sota una mateixa direcció (Atenció Primària de Salut, Atenció Especialitzada i Urgències) i per la dotació tecnològica d'un centre d'alta resolució. En aquests dos anys CAPIBE ha consolidat la seva activitat sota un model de prestació integral.
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat al document adjunt:
L'Institut Català d'Oncologia (ICO) va ser guardonat com a finalista a la categoria de gestió de pacients, per Conviure amb el càncer: Programa per ajudar i acompanyar els malalts de càncer i els seus familiars. Aquest programa consta de 5 línies d'actuació: Hospital amable, serveis de suport i benestar, educació per a la salut, recerca en medicina social i aliances. Requereix la col·laboració professional interdisciplinària i compta amb un ampli ventall de serveis i accions de suport i acompanyament, gràcies a les aliances amb agents sanitaris, socials i institucionals, ja que no disposa de pressupost propi. El programa aconsegueix generar compromís social, millorar la qualitat de vida dels pacients i dels seus cuidadors i ajuda a gestionar el procés del càncer, fomentant aliances per a la captació de fons.
Podeu consultar tots els detalls del projecte premiat al document adjunt: