Joan Maria Ferrer, Director d'Assessorament, Consultoria i serveis a l'Associat, i Montserrat Pareja, Secretaria Tècnica d'Atenció a la Dependència de La Unió, van presentar la jornada i van disculpar la directora general, Helena Ris i la directora de participació associativa, Anna Riera que es trobaven al 40è Congrés Mundial d'Hospitals impulsat per la International Hospital Federation presentant projectes de La Unió i acompanyant els associats a presentar els seus. | |
Alhora, van encoratjar als assistents a presentar-se als Premis a la Innovació en Gestió de La Unió, que volen reconèixer i atorgar valor al treball de les organitzacions sanitàries i socials en aplicar innovacions a la gestió de les seves institucions i que impactes positivament en els ciutadans. Les candidatures es poden presentar fins el dia 30 de novembre. |
L'objectiu del projecte és millorar l'accessibilitat i qualitat de l'atenció dels pacients crònics complexes (PCC) i els que pateixen malalties avançades cròniques (MACA) en situació de risc d'inestabilització, així com oferir atenció ambulatòria als pacients descompensats sense criteris de gravetat. També es persegueix disminuir les Urgències innecessàries i reduir els ingressos hospitalaris.
El Treball Social juga un paper clau en les UCF ja que ajuden a ampliar la visió de la Atenció Integral i analitzen l'entorn per establir estratègies i així afrontar els problemes de salut amb més garanties d'èxit.
Podeu consultar la presentació del projecte en el document adjunt.
En la presentació adjunta podeu consultar els resultats des de la seva implementació el 2014 i les conclusions que se n'han extret.
Des del centre s'han marcar com a objectius oferir un espai de suport per als familiars, alhora que se'ls hi dóna informació i es treballen les emocions. A més es vol motivar a la gent perquè busqui les seves pròpies solucions i estratègies per fer front a la situació en la que es troben.
Després de dues edicions “s'ha rebaixat l'angoixa dels familiars, per tant s'ha complert l'objectiu”, va assegurar Judit Castro.
Podeu conèixer més informació a través del document adjunt.
Per conèixer amb més profunditat el projecte, consulteu la presentació adjunta.
Aquest procediment sorgeix de l'espai d'intercanvi i reflexió específic del professional de treball social de la Fundació Orienta, després de constatar l'alta incidència de les situacions de risc en la salut biopsicosocial dels menors que acaben desencadenant en el motiu de la consulta. L'objectiu és millorar la detecció i la comunicació de la situació. També es vol que la qualitat de la intervenció sigui major i que els factors de protecció siguin els més adequats.
Des del Centre de Salut Mental d'Adults de Terrassa i Sant Cugat, de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, van presentar els resultats de l''Avaluació del Programa d'atenció al Pacient Crònic Complex de Salut Mental' que duen a terme des del 2014.
Podeu consultar els resultats de l'estudi en el document adjunt.
Amb aquest grup es vol fomentar i promoure la participació activa de l'afectat en el control de la seva vida i en el procés de rehabilitació. També es busca la integració de la persona en la seva comunitat. Es persegueix l'autonomia i independència segons cada persona, per vèncer l'aïllament.
Podeu veure la presentació que es va fer a la jornada, en el document adjunt.
En la seva presentació, Lascorz va explicar el procés d'elaboració d'aquesta eina i el contingut del que finalment consta. També va exposar quin és el procediment que se segueix per fer la valoració de les necessitats dels pacients. L'eina, desenvolupada per la Fundació Salut Mental CPB Dr. Josep Fàbregas, ha sortit publicada a la Revista de Psiquiatría y Salud Mental del mes de gener d'aquest any.
Podeu llegir-ne més a la presentació adjunta.
El projecte es va iniciar el 2009, amb l'objectiu d'intervenir en els processos de salut d'aguts que generen dependència funcional i/o cognitiva, agilitzant processos d'accés i coordinació dels serveis sanitaris i socials donant una atenció integral a les persones.
Actualment s'ha convertit en un instrument útil i necessari, i després d'estar 5 anys en funcionament es plantegen la implementació a altres municipis del Vallès Occidental, del que també són hospitals de referència.
Podeu consultar el circuit que segueixen i els resultats que se n'han extret en el document adjunt.
El projecte és possible gràcies a la col·laboració amb els ajuntaments de cada municipi i un equip d'intervenció de la Creu Roja, que s'encarreguen de fer una avaluació del procés.
L'objectiu d'aquest programa és pal·liar les causes i conseqüències negatives que la soletat té en la salut de les persones i en la societat en general. De moment, 119 persones s'han beneficiat del programa i s'han realitzat més 200 activitats de sensibilització.
Podeu descobrir-ne més amb la presentació adjunta on trobareu un cas real com a exemple de la seva actuació.