Usem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències per mitjà del anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Per obtenir més informació aquí. X
2009

Aliança per a l’Oncologia Radioteràpica al Vallès Occidental i la Catalunya Central

L’atenció oncològica planteja reptes que no poden ser abordats per les institucions aïlladament. L’any 2009 es va plantejar una política d’aliances estratègiques per posar en marxa un Servei multicèntric d’Oncologia Radioteràpica al Vallès Occidental, liderat pel CST. La xarxa, que inclou centres públics i privats, inicialment va permetre realitzar els tractaments dels pacients de l’àrea d’influència del CST, de CSPT, de l’HUMT i de l’Hospital General de Catalunya en les seus situades al l’Hospital de Terrassa i a l’Hospital General de Catalunya. En una 2a fase,va incorporar els pacients dels hospitals S. Joan de Déu de Manresa, S. Bernabé de Berga i de Puigcerdà a la seu de Manresa. Actualment es realitzen 2.300 nous tractaments l’any i es dona cobertura a una població de 1.200.000 d’habitants del Vallès Occidental, Bages, Solsonès, Berguedà, Moianès i la Cerdanya. El model d’atenció és transversal. Els especialistes en Radioteràpia visiten els pacients a Terrassa, Manresa, Sant Cugat i Sabadell. El tractament es consensua amb la resta d’especialistes als comitès de tumors, tot garantint l’accés a la innovació i la qualitat i a l’hora, la proximitat al domicili del pacient.
ObjectiusResultats assistencials/Efectivitat de la pràctica, Qualitat, Accés a la tecnologia i TIC
TerritoriIntercomarcal / Intracomarcal
Unitats, serveis o departaments ImplicatsAtenció especialitzada, Serveis mèdics, Serveis de diagnòstic i tractament
Fortaleses• L'entesa entre les Direccions Assistencials i Gerències dels centres implicats, independentment de la seva titularitat publica o privada. • La visió única de Servei per les tres Unitats de tractament que facilita la optimització dels recursos i dels fluxos de pacients. • El valor de l’aportació del coneixement en oncologia radioteràpica al treball interdisciplinar dels comitès de tumors del territori que repercuteix en una millora de la qualitat assistencial. • La capacitat de captació i retenció de talent en el territori, gràcies a la possibilitat de consolidació dels llocs de treball.
Limitacions• Dificultat per aconseguir que els professionals de les Unitats de tractament perifèriques se sentin part del conjunt del Servei amb igualtat de condicions, independentment de que treballin a la seu principal o a les seus perifèriques. • Gestió de la incorporació a ritmes diferents de tecnologia en cada Unitat de tractament segons disponibilitat de recursos i característiques i dinàmiques pròpies de cada seu. • Capacitat d’integració/interoperabilitat dels diversos sistemes d’informació clínica i de gestió de pacients.
AvaluacióVeure taula comparativa >

OBSERVATORI
D'ALIANCES ESTRATÈGIQUES


logo launio

València, 333
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 26 99
uch.cat